torsdag 31 juli 2014

Värmebölja på semestern

Det var ett tag sen sist jag skrev här på bloggen men nu tänkte jag delge er vad som hänt sedan sist.

Först och främst skulle jag vilja säga ledordet: Värmebölja!! Vi har haft något helt ofattbart varmt ett bra tag och helt utan regn fram till häromdagen. Då övergick ledordet istället till: Åska! Men även: Skyfall! Regn och för milt så jag använder ordet skyfall och tankarna far helt plötsligt över till James Bond och senaste filmen Skyfall. På min förra blogg skrev jag om de Bondfilmer som vi såg hemma och vilken mat vi hade till filmerna. Uppskattat inslag har jag förstått och tanken finns att försöka att ta upp den tråden igen i höst på denna blogg. Men det var inte vad jag skulle skriva om egentligen, men det föll bara ur. Utan det var regnet i form av skyfall som vi fick över stugan de senaste två dagarna. Ordentligt mängd och åska med buller och bång. Blixtar och dunder under först natten och sedan på eftermiddagen dag två. Men det var väldigt skönt med lite ordentliga urladdningar för idag är det mera lagom varmt utan den jobbiga hettan som lakar ur en helt.

Kalmar och Öland, en regnig dag innan värmeböljan.
Vi har varit i Kalmar och på Öland också sedan sist. Tittat runt omkring staden och familjen handlade även en del fina saker. Ölandsturen blev upp till Borgholms Slottsruin där vi mötte en otrolig mängd bilar på väg därifrån. Det var nämligen firandet av Kronprinsessan Victoria som precis hade blivit klar och alla skulle åka därifrån när vi kom dit. Ösregn var det men inte hindrade det frugan och barnen från att ta lite kort på omgivningarna.

Skånes Djurpark har vi förresten besökt med för några dagar sen. Barnen gick på egen hand och vi valde att gå rundan "baklänges" som omväxling vilket gjorde att den stora klungan av folk mötte vi endast ungefär halvvägs runt. Vi hade det väldigt lugnt i övrigt och var nästan själva vilket var skönt. Barnen avslutade med att åka vattenrutschbanan och vi tog det lilla lugna vid sidan av.

Annars så har vi det lugnt och semestern avlöper som brukligt, alldeles för fort. Hoppas ni har en bra sommar därute?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar