onsdag 8 juli 2015

Ge Grekland hanterbara villkor

Dags nu att åter sätta sig och prata med grekerna om villkor som är vettiga och som Grekland kan klara av samtidigt som de får ordning på sitt land igen. Skuldavskrivningar är naturligtvis ett alternativ att fundera över men jag tror att man kommer långt med att se över villkoren.

Just nu i starten behöver man från EU även ordna med lån så att de kan komma upp på banan igen.

Men varför ska vi medverka till att hjälpa grekerna? Har de inte sig själva att skylla genom oansvarigt beteende?

Det är väldigt lätt att tänka så och att vi minsann inte behöver bry oss. Inte om Grekland eller för den delen grannen med en jobbig ekonomi. Eller tiggaren som sitter i vägen när vi bara vill handla hem till fredagsgrillen. Tänk om vi slapp se problemen och misären i vår omgivning. Vi som minsann sköter oss och inte skapar några problem.

Men tänk vad lätt det är att hamna fel för ett land, för ett företag, för en familj eller en person!! Tänk om ingen då bryr sig och bara tänker på sig själva och det egna. Är det ett sådant samhälle vi vill ha, vill vi ha ett sådant EU? Eller vill vi ha en omgivning där vi bryr oss om varandra?

För mig är svaret enkelt!! Tänk på den Gyllene regeln: "Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni också göra för dem. Det är vad lagen och profeterna säger."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar